Digikirjoja Repussa

Viime perjantaina oli taas Digikirjan väkeä koolla, tällä kertaa eVarikolla. Opettajat pääsivät miettimään unelmatilannetta vastatessaan graduntekijän tulevaisuuden muistelu -kyselyyn. Nyt ei vielä sellaisessa tilanteessa olla, mutta eiköhän suunta sinne päin ole. Vaikka teknisiä pulmia on tablettien kanssa tänä syksynä riittänyt, opettajat ovat tehneet ilahduttavia huomioita siitä, että oppilaat neuvovat toisiaan mielellään laitteita käytettäessä ja oppilas, joka ei jostain tehtävästä paperilla innostu, saattaa tehdä samantyyppistä tehtävää koneella innoissaan.

Kuva: Tino Shikongo

Kuva: Tino Shikongo

Monissa luokissa on käytetty Ekapeliä. Nyt tutustuimme yhdessä uuteen Ekapelin beta-versioon, joka on aiempaa pelillisempi, siinä liikutaan omalla pelihahmolla ja kerätään tehtävistä kolikoita, joilla voi ostaa pelihahmolle tavaroita tai peliä helpottavia kortteja. Hiljattain ilmestyi väitöstutkimus, jossa todettiin että Ekapeli voi tukea oppimismotivaatiota. Suomalaista Ekapeliä käytetään lukemaan oppimisen apuna myös maailmalla.

Tutustuimme Reppuun, joka on vuodenvaihteessa lanseerattava uusi oppimisympäristö Tampereen perusopetuksessa. Kyseessä on siis Moodle, joka on aiemmin ollut käytössä vain toisella asteella. Nyt oppilaat saavat oman jälkensä näkyviin oppimisympäristössä heti alusta alkaen, sillä Repun banneriksi päätyy oppilaiden tekemiä töitä (kuvakilpailun tulos ratkeaa lähiaikoina!). On mielenkiintoista nähdä, millaiseen muotoon Moodle taipuu alkuopetuksessa. Sitä kautta saamme toivottavasti käyttöömme myös runsaasti lisää digitaalista oppimateriaalia eli digikirjoja Reppuun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *