Qr-sovelluksia Windows 8.1 -laitteille

Kokeilin useita Windows-kaupasta löytyviä qr-sovelluksia etsiessäni sopivinta pienten koululaisten käyttöön. Tässä huomioita niistä. Testasin sovelluksia Dell-hybridilaitteella.

QR Code Scanner 8

Erittäin helppokäyttöinen ja lukee koodit hyvin. Sovellus käynnistetään ja se on heti valmis lukemaan koodeja. Koodin teksti tulee kameran kuvan alla olevaan valkoiseen tekstilaatikkoon. Ennen seuraavan koodin lukemista täytyy huomata klikata laatikon vierestä ’scan’, jotta laatikko tyhjenee uutta koodia varten. URLeja käytettäessä linkki täytyy vielä klikata laatikosta, jotta se aukeaa selaimessa.

Vain koodien lukemiseen, ei niiden tekemiseen. Tätä päädyimme käyttämään eskari-ekaluokkalaisten qr-koodisuunnistuksessa.

Elecom QR Tools

Lukee koodin hyvin ja avaa URLin sovelluksen sisällä.  Back- ja forward-painikkeiden toimintaa tässä näkymässä en oikein hoksannut. Yläreunan nuolesta pääsee takaisin skannaus-näkymään. Tekstiä sisältävän koodin tekeminen on helppoa. Sovellus säilyttää tiedot tehdyistä ja luetuista koodeista. Muuten helppokäyttöinen, mutta alussa täytyy huomata valita scan, generate tai history.

MKH Barcode Reader

Yksinkertainen ja melko selkeä. Lukee koodin ja antaa mahdollisuuden kopioida sen leikepöydälle tai avata selaimessa.

QR Creator

Kiva sovellus koodien luomiseen. Paljon eri vaihtoehtoja, koodi voi sisältää tekstiä, linkin, puhelinnumeron tekstiviestiä varten, Twitter-osoitteen, sähköpostiosoitteen, sovelluskauppalinkin, puhelinnumeron, Skype-osoitteen, YouTube-videon tai facebook-profiilin. Kokeilin näistä vain tekstiä sisältävän koodin tekemistä. Luotavan koodin ulkonäköönkin voi vaikuttaa, määrittelemällä esimerkiksi sen koon ja värin. Koodin voi tallentaa ja jakaa; ne tallentuvat myös sovelluksen historiatietoihin.

Barcoder

Ei niin selkeä koodin lukemiseen, vaatii alussa hieman ihmettelyä että mitäs nyt pitääkään tehdä. Koodia lukiessa käytössä kamera koko näytöllä, kuvan ottamisen jälkeen pitää vielä rajata se koodin kohdalle. Lukee kyllä koodin, mutta näyttää URLinkin vain tekstinä, ei linkkinä.

Koodin tekeminen (ainakin pelkkää tekstiä sisältävän) on helppoa, sen kuin kirjoittaa laatikkoon, samalla näkee koodin muodostuvan. Sen voi jakaa tai tallentaa alaosan sovellusvalikosta (jonka saa esiin sipaisemalla alareunasta ylös tai klikkaamalla hiiren kakkospainiketta). Luetut ja tehdyt koodit tallentuvat sovellukseen.

Barcoder Universal

Helppo sovellus tekstiä sisältävien koodien tekemiseen. Tallentaa koodit valokuvakirjastoon. Kuvauksessa kerrotaan myös koodien lukemisesta, mutta itse en tästä sovelluksesta sitä ominaisuutta löytänyt.

Code Scanner Free

Tässä sovelluksessa tuntui olevan todella hankalaa saada skannaus onnistumaan, kuva oli koko ajan epätarkka. Tekstiä sisältävän koodin tekeminen ja tallentaminen oli kyllä helppoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *