Tabletit osana ekaluokkalaisten itsenäistä opiskelua

Olen ollut nyt toukokuussa muutaman päivän mukana Digikirja-ekaluokkalaisten koulupäivissä ja on ollut hienoa seurata, kuinka itsenäisesti noin pienet oppilaat osaavat työskennellä. Heillä on säännöllisesti oman työn tunteja, jolloin opettaja kertoo aluksi, mitä kaikkea tunnin aikana tehdään, mutta oppilaat saavat itse valita, missä järjestyksessä asiat tekevät ja käyvät merkitsemässä lappuun, kun ovat kunkin tehtävän tehneet. Samalla tunnilla voi olla niin matematiikan, äidinkielen kuin käsityön tehtäviäkin. Osa tehtävistä tehdään tableteilla, vaikkapa matematiikan sähköisiä harjoituksia tai tarinan kirjoittamista. Jos oppilas aloittaa työskentelyn tabletilla, mutta se alkaakin päivittyä kesken kaiken, hänen on helppo laittaa laite hetkeksi sivuun ja tehdä jotain muuta tehtävää. Opettaja kiertelee ja auttaa tarvittaessa. Hyvin toimii!

Tuumailee
Liisa

Kuva: White77/Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *