Windows-sovelluksia alkuopetukseen

Suurimmalla osalla Digikirja-luokista on käytössään Windows 8.1 -hybriditabletit. Opetuskäyttöön sopivia sovelluksia on pitkään ollut selvästi vähemmän Windows-laitteille kuin iPadeille. Onneksi joitain alkuopetukseen sopivia olemme kuitenkin löytäneet, ja vielä on varmasti paljon löydettävääkin. Aikanaan Windows 10:n siirtymisen myötä sovellusten hallinta ja hankinta usealle laitteelle helpottunee myös.

McLac2000_app-1013616_1280

Kuva: McLac2000, Pixabay

Alkuopetuksessa on tärkeää harjoitella kirjoittamista. Oppilaista on hauska ottaa kuvia. Niinpä näitä kahta asiaa yhdistävät helpot sovellukset ovat hyödyllisiä. Aluksi harmittelimme, kun pädeillä hyväksi todettua Book Creator -sovellusta ei ollut saatavilla Windowsille, mutta nytpä onneksi on! Vieläpä täysversio ilmaiseksi (rajoitetun ajan). Ideoita sovelluksen käyttöön löytää esimerkiksi täältä. Ekaluokkalaiset käyttivät keväällä myös samantyyppistä Kids Story Builder -sovellusta tarinoiden tekemiseen. Yksittäisten sanojen kirjoittamisessa hyödynnettiin Skitch Touchia, jolla pystyy tekemään helposti kuvasanakirja-tyyppisiä kuvia (sovelluksen tuki loppuu näköjään 22.1.2016, jonka jälkeen sitä ei myöskään pysty hankkimaan; jo hankittujen pitäisi kuitenkin toimia myös tuon jälkeen). Ideoita Skitchin käyttöön löytyy vaikkapa täältä.

Monenlaiseen piirtämiseen ja maalaamiseen on mainio Fresh Paint, joka sekin on ilmainen sovellus. Tarinankerrontaan piirtämällä sopii helppokäyttöinen iXplain, jossa voi etenevän piirroksen lisäksi tallentaa myös ääntä.

Välillä on ok myös pelata – pelatessa tulee huomaamattaan ratkaisseeksi monenlaisia pulmia. Eka-tokaluokilla on pelattu esimerkiksi Where’s my water ja Cut the rope -pelejä. Myös My PlayHome eli virtuaalinen nukkekoti on ollut suosittu. Ideoita sen hyödyntämiseen löytyy täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *