Lopputapaamisen satoa: palautteita ja digitarinoita

Joulukuun alussa järjestettiin Digikirja-hankkeen lopputapaaminen, johon osallistui opettajia ja yksi rehtorikin ennätti paikan päälle. Aamupäivän aikana kävimme läpi niin tämän syksyn tunnelmia kuin kulunutta paria vuotta. Monenlaista on matkan varrelle mahtunut, vaikeuksiakin, mutta päällimmäinen tunne oli onneksi se, että paljon on uutta tullut opittua. Yhteiset tapaamiset ja muiden opettajien vertaistuki on ollut erityisen tärkeää.

Marraskuussa niin oppilaat, huoltajat, opettajat kuin rehtoritkin vastasivat lyhyisiin palautekyselyihin. Oppilaiden vastauksia kertyi 157, huoltajien 62, opettajien 10 (/11) ja rehtorien 2 (/6). Kysyttäessä oppilailta mitä tykkäät tehdä tietokoneella tai tabletilla koulussa, suosituimmat vastaukset olivat pelata (61%) ja harjoitella matematiikkaa (41%). Epämieluisaa oli lukeminen (29%); toisaalta monet eivät osanneet nimetä, mitä eivät tykkää tehdä. Puolet haluaisi käyttää tietokoneita tai tabletteja koulussa enemmän kuin nyt ja noin 8% vähemmän kuin nyt. Huoltajista noin 61% oli sitä mieltä, että tietokoneita ja tabletteja on käytetty sopivasti. Monet kuitenkin kommentoivat, että on vaikea kovin tarkkaan tietää, mitä koulussa tehdään ja miten. Opettajat kokivat, että hankkeesta on ollut heille jonkin verran (40%) tai paljon (60%) hyötyä. Parhaimpina puolina koettiin yhteistyö muiden opettajien kanssa sekä uuden oppiminen. Opittuja asioita on jaettu myös muille. Huonoin puoli oli selvästi laiteongelmat. Rehtorien mielestä hankkeen toteuttamista koulussa edistivät etenkin hankeväen yhteiset tapaamiset ja hyvä tiedotus; vaikeuttavia tekijöitä olivat laite- ja verkko-ongelmat. Tässä esityksessä pääset tutustumaan vastauksiin: http://bit.ly/2gGFOmm

Iltapäivällä ohjelmassa oli Matleena Laakson pitämä työpaja, jossa tutustuttiin erilaisiin tapoihin toteuttaa digitarinoita oppilaiden kanssa. Käytiin läpi erilaisia sovelluksia ja ohjelmia, joilla voi tehdä videoita ja animaatioita sekä keskusteltiin videoiden teon periaatteista.Työpajan sisältöön voit tutustua täällä: http://www.slideshare.net/MatleenaLaakso/digikirjaseminaari-21216

20161202_digikirja

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *