Pohjois-Hervannan Omat työt-malli

Pohjois-Hervannan koulussa Omat työt- työskentelymalli on saanut lisäarvoa. Mallissa opettaja on suunnitellut kokonaisopetuksellisen oppimispaketin, jota tehdään tietyillä koko luokan tunneilla. Opettaja esittelee omien töiden tunteihin sisältyvät työt oppilaille. Tämän jälkeen oppilailla on vapaus valita järjestys töillensä. Oppilaat käyttävät töihinsä tarvitsemansa ajan. Työtapa tarjoaa oppilaalle mahdollisuuden syventyä häntä innostavaan aiheeseen. Jos oppilas kokee tarvitsevansa enemmän aikaa oppimiseensa, tämä työtapa tarjoaa hänelle siihen mahdollisuuden. Digikirjahankkeen myötä omiin töihin on pystytty sisällyttämään elokuvien tekoa, haastattelujen nauhoitusta, omien digitaalisten kirjojen tekoa, monipuolista tiedonhankintaa, virtuaaliympäristöissä liikkumista yms.

Mallissa oppilas on oman oppimisprosessinsa omistaja.  Opettaja pystyy kohdentamaan tukea sitä tarvitsevalle. Oppilaat merkitsevät listaan oppimissuorituksensa ja valitsevat kotitehtävänsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *